Asist. Univ. Dr. Nicu Cătălin DRĂGHICI

Medic specialist neurolog din octombrie 2014

 Dr. Drăghici Nicu a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca, în anul 2010. În timpul rezidențiatului, și-a completat pregătirea profesională cu mai multe stagii în Franța, dintre care un stagiu a fost urmat la renumitul spital de neuro-psihiatrie Pitié Salpêtrière din Paris. Timp de 6 luni a urmat cursurile Universității Sorbona – Paris 1. În prezent, este medic specialist neurolog la Insititutul RoNeuro, unde efectueză diverse proceduri electroneurofiziologie pentru pacienți, precum: ENG, EMG, PEV, PESS și PEM.

De asemenea, din anul 2014 este Doctorand la Facultatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, iar tema de cercetare aleasă este “Eficiența și inocuitatea farmacologică a neuroplasticității în neuropatie diabetică”. În cadrul aceleiași instituții, este membru în Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD). Este asistent cercetător în cadrul Institutului IMOGEN, proiect derulat de Spitalul Județean de Urgență Cluj Napoca. Este implicat, în calitate de investigator, în desfășurarea studiului clinic Extend, studiu de extensie multicentric, pentru evaluarea siguranței și eficacității medicamentelor. Deține competență în Electroneuromiografie, iar principalele arii de interes sunt studiul și abordarea neuropatiilor periferice.

În 2012-2013, în timpul pregătirii sale profesionale, a fost cadru didactic asociat pentru secțiunea franceză și română, în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca.

Interese principale:

Obiectivele medicale prioritare sunt bolile cerebro-vasculare, explorările electroneurofiziologice (ENG, EMG, PEV, PES, PEM), neuropatiile periferice și bolile neuromusculare.