Neurologie

Departamentul de Neurologie din cadrul Institutului IMOGEN este unul dintre cele mai moderne din țară. Acesta dispune de aparate și sisteme de înaltă performanță și oferă o gamă largă de servicii medicale în domeniul neurologiei și neurofiziologiei:

Sistem electromiograf cu 4 canale Viking EDX cuplat cu stimulatorul magnetic MagPro X100

Polisomnograf cu 44 de canale „ Nic One V44”. Sistem de monitorizare a timpului de reacție cuplat cu consola pentru evaluarea funcțiilor cognitive tip CantabECLIPSE V5.0 cuprinzând licența software pentru cercetare și următoarele teste software: Paired Associates Learning, Spatial recognition Memory, Spatial Spam, Spatial Working Memory, Stockings of Cambridge.

Examinările care se realizează în cadrul departamentului sunt: electroencefalografie, electroneurografie, electroneuromiografie, potențiale evocate vizuale, potențiale evocate motorii, potențiale evocate somato – senzitive.

De asemenea, sistemele permit realizarea în condiții optime a examinărilor electroencefalografice și polisomnografice la adulți și copii.

Colaborarea strânsă cu departamentul de imagistică al centrului în care pacienții noștri pot beneficia de investigații de înaltă calitate și precizie cu ajutorul unui Computer Tomograf ce dispune de un scanner General Electric Optima CT660 de 128 slice-uri și a unui RMN General Electric Discovery 750 w, cu intensitatea câmpului magnetic de 3 Tesla.

Departamentul de neurologie deservește și Spitalul Județean de Urgență Cluj cu toate secțiile sale, în special cele de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie.

În cadrul laboratorului de neurofiziologie se realizează diagnosticul următoarelor boli din sfera neurologiei: scleroza multiplă, miastenia gravis, scleroza laterală amiotrofică, sindroame de încarcerare (sindromul de tunel carpian, neuropatia ulnară la nivelul cotului), miopatii și polineuropatii de diferite etiologii.

Cercetarea desfășurată în cadrul departamentului vizează diagnosticul și urmărirea malformațiilor congenitale cerebrale și corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu achizițiile psihomotorii corespunzătoare pe etape de vârstă.