Imagistică Medicală

Departamentul de radiologie și imagistică medicală oferă servicii de diagnostic imagistic (examinare RMN, CT ). Multe dintre serviciile noastre sunt furnizate departamentelor existente în Centrul de Cercetare IMOGEN (ginecologie și obstetrică, neurologie, medicină dentară, anatomie patologică, genetică moleculară) precum și altor secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

 

Departamentul de radiologie dispune de o aparatură de înalt nivel capabilă să efectueze aproape toate examinările solicitate de către personalul medical din Cluj și din județele arondate. Depatamentul dispune de un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică General Electric Discovery 750 w, cu intensitatea câmpului magnetic de 3 Tesla. Antenele folosite sunt rigide sau flexibile, specifice fiecărei regiuni anatomice în parte. Astfel, dispune de antene de cap, gât, coloană cervicală, coloană dorsală și lombară, abdomen, membre inferioare și superioare.

Serviciul de Computer Tomografie dispune de un scanner General Electric Optima CT660 de 128 slice-uri.

De asemenea, există o serie de stații de postprocesare a imaginilor obținute în sistem DICOM precum și un sistem PACS de integrare a acestor structuri imagistice.

Personalul serviciului de radiologie și imagistică medicală este constituit din medici specialiști radiologi, fizicieni medicali și tehnicieni radiologi.

În ceea ce privește educația și formarea în domeniul radiologiei, colaborăm cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hatieganu” și cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Departamentul este deschis colaborărilor interdisciplinare privind cercetarea științifică, dotarea excepțională a centrului Imogen fiind optimă pentru aceasta.