Chirurgie Oro-Maxilo-Facială

Departamentul nostru oferă o gamă largă de servicii medicale în domeniile chirurgie maxilo-facială și dento-alveolară. De asemenea, prin studiile pe care le desfășurăm, aducem un plus de performanță și inovație în aceste direcții.

Chirurgia ortognatică

– ramura care se ocupă cu tratamentul anomaliilor dento-maxilare severe. Când vorbim despre anomaliile dento-maxilare severe, ne referim la modificările ocluziei ce îngreunează și, uneori, fac imposibilă masticația alimentelor, provoacă tulburări ale fonației (vorbirii) și ale respirației. Invariabil, aceste anomalii provoacă retracții gingivale, mobilizarea si pierderea prematură a dinților, precum si afecțiuni ale articulațiilor temporo-mandibulare. Întotdeauna aceste malformații scheletice se manifestă și prin modificări estetice care cauzează apariția unor complexe de inferioritate și împiedică pacienții să aibă o viață socială normală. Experiența noastră în acest domeniu ne permite să oferim multiple soluții de tratament și să lucrăm la elaborarea unor noi tehnici chirurgicale, mai simple și cu rezultate mai previzibile și mai stabile.

Chirurgia despicăturilor labio-maxilo-palatine

– ramura care se ocupă de tratamentul malformațiilor congenitale care presupun întreruperea continuității buzei superioare, a palatului dur și a vălului palatin, prin lipsa unirii corespunzătoare a mugurilor faciali, în perioada dezvoltării intrauterine. Netratate la timp, aceste malformații pot duce la grave tulburări de dezvoltare a copilului precum și la serioase probleme de încadrare în societate.

Chirurgia defectelor osoase din sfera oro-maxilo-facială

– ramura care se ocupă de refacerea defectelor rezultate posttraumatic precum și de găsirea unor soluții pentru augmentarea osului alveolar resorbit în vederea găsirii unor soluții protetice optime (aplicarea de proteze care să fie cât mai funcționale și mai ușor de acceptat de către pacienți).

Implantologia

– se ocupă cu aplicarea de implanturi dentare endoosoase care vor servi ca suport pentru viitoarele lucrări protetice (punți sau proteze mobilizabile). În prezent, această direcție de reabilitare reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea unităților dentare pierdute în urma evoluției proceselor carioase și complicațiilor acestora, precum și a bolii parodontale. Noi ne propunem de asemenea să aducem îmbunătățiri în această arie, prin experiența acumulată și prin introducerea unor noi implanturi dentare și tehnici de aplicare a acestora.

Chirurgia preprotetică

– pregătește pacienții în vederea protezării ulterioare, fix sau mobilizabil, cu suport dentar sau supraimplantar. Aici includem asanarea cavității orale (eliminarea focarelor infecțioase), găsirea de metode de conservare a osului alveolar și de îmbunătățirea ofertei osoase.

Chirurgie Dento-alveolară
  • Extracții dentare urmate de refacerea defectului osos cu PRF (Platelet Rich Fibrin – reprezintă ultima tehnologie în chirurgia dentară și implantologie, scurtând cu până la 50% timpul de vindecare după intervențiile de chirurgie orală)
  • Odontectomii urmate de refacerea defectului osos cu PRF
  • Adiții osoase cu autogrefe recoltate intraoperator cu scopul accelerării proceselor de vindecare osoasă
  • Aplicarea implanturilor dentare endoosoase

Chirurgie Maxilo-facială
  • Disjuncție maxilară rapidă asistată chirurgical
  • Avansarea mandibulară în anomalii scheletice de clasa a II-a (BSSO – Bilateral Sagittal Split Osteotomy)
  • Intervenții bimaxilare (Osteotomie LeFort I și BSSO)
  • Avansarea și rotarea CW (Clock Wise) a maxilarului în sindromul Sleep Apnea